Viltotais zaķis lieliski garšo gan karsts, gan auksts.
foto: Shutterstock
Viltotais zaķis lieliski garšo gan karsts, gan auksts.
Gaļas ēdieni
2021. gada 13. jūnijā, 12:00

Viltotais zaķis - recepte no Lienes Zemītes bērnības

Perfekta alternatīva kotletēm – mazāk darba un daudz mazāk taukvielu. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks diviem nelieliem viltotiem zaķīšiem – 8 porcijām. Viltoto zaķi var gatavot vispār bez pildījuma vai izgudrot to pēc sirds patikas. Lieliski iederas žāvētas plūmes, sēnes, zaļie zirnīši, var pievienot arī ķimenes... Improvizē! Viltotais zaķis lieliski garšo gan karsts, gan auksts. Recepti piedāvā "Lapsas mājas" saimniece Liene Zemīte un žurnāls "OK!".

Pagatavošana

8 porcijas
1

Maltajai gaļai pievieno sīki sakapātu sīpolu un ķiplokus, pievieno rudzu rīvmaizi, sāli, melnos un sarkanos piparus, olas. Visu kārtīgi samīca. Lai zaķis sulīgāks, masai pievieno mazliet ūdens (var liepziedu tēju – tā piešķir īpaši delikātu garšu).

2

Novāra paipalu olas, gareniski sagriež puravu.

3

Gaļas masu sadala uz pusēm, veido 2 viltotos zaķīšus. Pirms veidošanas rokas samērcē vēsā ūdenī, lai jēlā gaļa neliptu klāt.

4

Uz folijas taisnstūra kārto maltās gaļas masu, tai pa vidu cieši citu pie citas liek purava strēmelītes, 2–3 burkānus, 3 siera gabalus un 5 paipalu olas.

5

Kad pildījums salikts, ar folijas palīdzību satin gaļu rullī (līdzīgi kā suši).

6

Tad folijā ietītos zaķus liek cepampannā, bet foliju never ciet – virspusē to atstāj vaļā, lai zaķi cepoties apbrūnē.

7

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 45–50 minūtes – kamēr gatavs.