foto: Shutterstock.com
Fileju sagriez plānās strēmelēs. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā. Desiņas sagriez ripiņās. Papriku iztīri un sagriez gabaliņos.
Lielā pannā sakarsē 2 ēdk. saulespuķu eļļas un pa porcijām apcep vistas strēmeles un arī sīpolus un ķiplokus. Izņem no pannas.
Pannā ielej atlikušo saulespuķu eļļu, ieber rīsus un apcep. Pielej vīnu un uzvāri, pēc tam pielej buljonu un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Izņem no pannas un atstāj, lai atdziest.
Desas ripiņas uzber uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un ieliec 225 grādu karstā cepeškrāsnī, lai 3–4 minūtes pakarsējas.
Lielā bļodā samaisi papriku ar lociņiem, pētersīļiem, citrona sulu un olīveļļu. Pieber sāli un piparus. Iecilā rīsus, desiņas un filejas strēmeles ar sīpoliem un ķiplokiem.