Vistu ierīvē no iekšpuses un ārpuses ar sāli un pipariem, piepilda ar pusi no zaļumiem. Spārnus un kājas sasin kopā ar kulināro diegu.
Ķiploku galviņas sadala daiviņās. Ja ir nepieciešamība, tad daiviņas noskalo ar ūdeni un nosusina, bet nekāda gadījuma netīri! Selerijas nomazgā un sagriez mazākos gabaliņos. Atlikušo zaļumu daļu smalki sakapā.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Dziļā pannā vai pīlē, kurā paredzēts cept vistu, uzkarsē eļļu. Apcep tajā ķiplokus, selerijas un atlikušos zaļumus. Pārliec vistu vispirms ar krūtiņu uz leju un apcep, apm. 3-4min. Vistu apgriež otrādi, apsedz ar vāku un cep cepeškrāsnī apm. 1 st. Ja formai nav vāka, var izmantot folija loksni.
Noņem vāku, apgriez vistu un cep vēl apm. 15 min, lai veidojas kraukšķīga garoziņa.
Vistu pasniedz ar ķiplokiem un mērci, kura izveidojas cepšanas laikā. Ēdot ķiplokus izspiež no miziņām, būs mērce, ko ēst pie gaļas vai smērēt uz maizes.