Pikantais vistas karijs ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 4 vistas filejas
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 tomāti
- 1 burkāns
- 1 liels sīpols
- 1 dzeltenās paprikas pāksts
- 1 svaiga sarkanā čili pāksts
- 1 gabals svaigas ingvera saknes (5 cm)
- 3 ēdk. dzidrināta sviesta
- 2 ēdk. zaļās karija pastas (nopērkama lielveikalos)
- 1 tējk. maltas kurkumas
- 1 tējk. garšvielu maisījuma Garam masala (nopērkams lielveikalos)
- 4 kardamona pogaļas
- sāls
Garšvielas karija sastāvā uzmundrina un iekustina tos, kam uzmācies gurdums un zudusi interese par aktīvu dzīvi. Savukārt dārzeņi zināmā mērā neitralizē lieko asumu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos. Nomizotu sīpolu, ingveru un ķiplokus smalki sakapā. Iztīrītu čili pāksti smalki sagriez. Burkānu nomizo, paprikai iztīri sēklas, un abus sagriez gabaliņos. Tomātus sagriez prāvākos gabalos.
2
Dziļā pannā sakarsē sviestu, iemaisi karija pastu, pievieno garšvielas, čili un ingveru un 1–2 minūtes pacep.
3
Pievieno sīpolus un ķiplokus, cep vēl aptuveni 1 minūti. Iemaisi tomātus.
4
Pievieno vistas gabaliņus un samaisi. Pieber dārzeņus un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes. Ja vēlies, pārkaisi ar svaigu koriandru.