Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikantais vistas karijs ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 4 vistas filejas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 tomāti
  • 1 burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 1 dzeltenās paprikas pāksts
  • 1 svaiga sarkanā čili pāksts
  • 1 gabals svaigas ingvera saknes (5 cm)
  • 3 ēdk. dzidrināta sviesta
  • 2 ēdk. zaļās karija pastas (nopērkama lielveikalos)
  • 1 tējk. maltas kurkumas
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma Garam masala (nopērkams lielveikalos)
  • 4 kardamona pogaļas
  • sāls
Garšvielas karija sastāvā uzmundrina un iekustina tos, kam uzmācies gurdums un zudusi interese par aktīvu dzīvi. Savukārt dārzeņi zināmā mērā neitralizē lieko asumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos. Nomizotu sīpolu, ingveru un ķiplokus smalki sakapā. Iztīrītu čili pāksti smalki sagriez. Burkānu nomizo, paprikai iztīri sēklas, un abus sagriez gabaliņos. Tomātus sagriez prāvākos gabalos.
2
Dziļā pannā sakarsē sviestu, iemaisi karija pastu, pievieno garšvielas, čili un ingveru un 1–2 minūtes pacep.
3
Pievieno sīpolus un ķiplokus, cep vēl aptuveni 1 minūti. Iemaisi tomātus.
4
Pievieno vistas gabaliņus un samaisi. Pieber dārzeņus un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes. Ja vēlies, pārkaisi ar svaigu koriandru.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni