foto: No 100 Labi padomi arhīva
Sagriez baklažānus šķēlītēs, pārkaisi ar sāli un atstāj vismaz uz 10 minūtēm. Pēc tam noskalo zem auksta ūdens strūklas, nosusini, apslaki ar citrona sulu un atstāj vēl uz 10 minūtēm. Tad pārkaisi ar pipariem. Ja vajag, uzber vēl sāli un cep sakarsētā eļļā.
Fileju sagriez šķēlītēs, mazliet izdauzi ar gaļas āmuriņu un ierīvē ar saspaidītu ķiploka daiviņu. Cep sakarsētā eļļā un gatavu pārkaisi ar sāli un pipariem.
Jogurtu ielej bļodiņā. Gurķus, sīpolu un atlikušās ķiploku daiviņas nomizo. Gurķus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi un visu iemaisi jogurtā. Pievieno romiešu ķimenes, kardamonu un sāli, ja vajag.
Kārto uz šķīvja baklažānu un gaļas šķēlītes, bagātīgi pārlej ar jogurta mērci.