Minerālūdenī marinēta cūkgaļa
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas kakla karbonādes vai lāpstiņas gabala
- 600 ml gāzēta minerālūdens
- 4 lieli sīpoli
- 1 ēdk. eļļas
- 1 tējk. maltu piparu
- 6–8 smaržīgo piparu graudiņi
- sāls un cukurs pēc garšas
Ja izdevies atrast sev tīkamāko gaļas marinādes recepti, to der ielāgot un padarīt par savu firmas recepti, kuru eksperimentu rezultātā var vēl vairāk uzlabot.
Pagatavošana
1
Gaļu sagriez šašlika izmēra gabaliņos. Sīpolus sagriez pabiezās šķēlēs.
2
Bļodā samaisi gaļu ar sīpoliem un garšvielām.
3
Pārlej ar minerālūdeni un vēlreiz cītīgi samaisi. Uzliec vāku un atstāj, lai vismaz 3–4 stundas marinējas.