foto: Shutterstock
Ķīniešu kāpostam nogriež dupsi un sadala lapās. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas un uzvāra.Tagad šajā vārošā ūdenī ir jāliek kāpostu lapas ar kātu uz leju. Vāra burtiski 3-4-5 min (viss atkarīgs no lapu biezuma) un liek katlā nelielām porcijām, pa 5-8 lapām. Ar šūmkaroti izņem āra un liek uz šķīvja atdzist.
Pa to laiku uztaisa maltās gaļas pildījumu. Gaļu sajauc kopā ar olu un izmērcētu maizīti, pieber sāli, piparus, papriku un visu kārtīgi sajauc. No maltās gaļas izveido bumbiņas un katru ietin kāposta lapā. Ja neturās kopā, var pārsiet ar kulinārijas diegu.
Sīpolus un ķiplokus notīra. Sīpolu sagriež pusapļos, ķiplokus sīki sakapā.Pannā uzkarsē sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi.Pievieno tomātu pastu, 2-3 min.Visu kopā pasautēt un izslēdz.
Katla apakšā saliek pāri palikušās vārītās kāpostlapas, pavirsu tīteņus, pievieno sīpolu-tomātu maisījumu un pārlej pāri ar buljonu, kur vārījās kāpostlapas.
Vāra līdz gatavībai, apmēram minūtes 30.