Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Citronu sulā cepta vistiņa ar gurķu un ķiploku mērci

Sastāvdaļas
  • Gaļai
  • 6 vistas krūtiņas
  • 2 citronu sula
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 3 ēdk. eļļas
  • Mērcei
  • 500 g grieķu jogurts
  • ½ gurķis, mizots un sagriezts mazos gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. Svaiga koriandra
  • 3 ēdk. Svaigas piparmētras
  • Lociņi
Cilvēki mēdz jokot, ka ar garšīgu mērcīti var apēst pat negaršīgas lietas. Šis nav tas gadījumus, jo citronu sulā iemarinēta vistiņa ir garšīga tāpat, bet guķu un ķiploku mērce to tikai paspilgtina.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Katru vistas krūtiņu sagriez mazākos gabaliņos. Liec tos bļodā kopā ar citronu sulu, 3 ēdk. Eļļas, pārkaisi ar sāli un pipariem.
2
Tikmēr gatavo mērci. Grieķu jogurtu un pievieno smalki sagrieztus lociņus, gurķi, smalki sagrieztu ķiploku, koriandru un piparmētras. Visu samaisi un ja nepieciešams, pievieno sāli.
3
Uz sakarsētas pannas lej eļļu un cep 3-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst zeltainas. Kad gaļa apcepta, pielej daļu marinādes uz pannas un pacep vēl kādu minūti. Pasniedz tās siltas kopā ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni