Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vista mednieku gaumē

Sastāvdaļas
  • 6 vistu krūtiņas ar ādu
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 800 g ķiršu tomātiņi
  • 4 ēdk. Maskarpones siera
  • Sauja bazilika
  • Eļļa
Recepte no itāļu virtuves, kur putna gaļu bieži pasniedz “cacciatore” jeb mednieku gaumē. Šādi var gatavot ne vien vistu, bet arī pīli.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pannā lej 3 ēdk. eļļas, tajā apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols kļūst mīksts, bet ne brūns. Pievieno tomātus un pasautē 10-15 minūtes, līdz masa kļūst tumīga. Ņem nost no uguns un pievieno maskarpones sieru un pusi bazilika, samaisi.
2
Pannā apcep vistas gabaliņus no abām pusēm zeltainus. Liec cepamajā traukā un pārlej ar sagatavoto mērci. Cep 25-30 minūtes, līdz gaļa kļūst mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar atlikušo baziliku.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni