Vista ar rozmarīnu un melnajām olīvām
Sastāvdaļas
- 4 vistu krūtiņas bez ādas un kauliem
- 400 g bundža tomātu gabaliņos
- 125 ml baltvīna
- 1 liels sīpols, sagriezts ripiņās
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcināts
- Čili pārslas, šķipsniņa
- 1 ēdk. rozmarīna
- 10 melnās olīvas, pārgrieztas uz pusēm
- Olīveļļa
Nedaudz citādāk pagatavota vista, kas labi garšos ar pastu vai rīsiem. Tā sanāks nedaudz pikanta, tāpēc uzmanies ar čili, ka nepiešauj pa daudz!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu sagriez šķēlēs un uz pannas, nelielā eļļas daudzumā, apcep no abām pusēm brūnas. Noņem no pannas.
2
Uz pannas liec sīpolu, ķiploku, čili, rozmarīnu un apcep 7 minūtes. Tad pievieno vīnu, tomātus un vistas gaļu. Pasautē 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārkaisi ar olīvām.