foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2020. gada 18. februārī, 10:10

Šķiņķa gratēns

Izsmalcināta karstā uzkoda franču gaumē. Klāt var pasniegt svaigos salātus.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Šķiņķi sagriez plānās un šaurās skaidiņās, tomātus – ripiņās, puravus smalkās skaidiņās.

2

Liec karstumizturīgos porciju trauciņos kausēto sieru 0,5 cm biezā slānī. Virsū liec šķiņķi, tam vienmērīgi pārklāj ar tomātu ripiņas. Visam virsū uzliec 2 baltmaizes šķēles vienu otrai cieši blakus, lai tiktu piepildīts viss trauka platums.

3

Maizei virsū vienmērīgi izklāj atlikušo sieru, ko pārkaisi ar sasmalcinātu puravu un nedaudz sagrieztā šķiņķa. Cep 220 grādos cepeškrāsns vidējā nodalījumā 20 minūtes, kamēr siers sāk vārīties. Pasniedz karstu.

4

Izsmalcināta karstā uzkoda franču gaumē. Klāt var pasniegt svaigos salātus.