Vistu aknas ar šampinjoniem
Sastāvdaļas
- 600 g šampinjonu
- 500 g vistas aknu
- 400 g ķiršu tomātu
- 100 g sviesta
- 200 ml saldā krējuma
- 3 ēdk. pavasara sīpoliņu, smalki sagrieztu
- 2 ēdk. svaigas salvijas, sakapātas
- sāls un malti melnie pipari
Vistu aknu vietā var izmantot arī citu putnu aknas, piemēram, tītara vai pīles, taču tādā gadījumā gatavošanas laiks būs dažas minūtes ilgāks.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Noskalotas un nosusinātas aknas sagriez gabalos. Šampinjonus notīri un, ja vajag, pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās. Tomātiņus pārgriez uz pusēm.
2
Pannā sakarsē sviestu. Pievieno aknas un apcep. Pārkaisi sāli un piparus.
3
Pievieno šampinjonus un apcep. Pēc tam pievieno sīpolus un tomātus un turpini sautēt vēl 3–4 minūtes.
4
Pievieno krējumu, sāli un piparus, iemaisi salviju un uzvāri.