sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Vistu aknas ar šampinjoniem

Sastāvdaļas
  • 600 g šampinjonu
  • 500 g vistas aknu
  • 400 g ķiršu tomātu
  • 100 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 ēdk. pavasara sīpoliņu, smalki sagrieztu
  • 2 ēdk. svaigas salvijas, sakapātas
  • sāls un malti melnie pipari
Vistu aknu vietā var izmantot arī citu putnu aknas, piemēram, tītara vai pīles, taču tādā gadījumā gatavošanas laiks būs dažas minūtes ilgāks.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Noskalotas un nosusinātas aknas sagriez gabalos. Šampinjonus notīri un, ja vajag, pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās. Tomātiņus pārgriez uz pusēm.
2
Pannā sakarsē sviestu. Pievieno aknas un apcep. Pārkaisi sāli un piparus.
3
Pievieno šampinjonus un apcep. Pēc tam pievieno sīpolus un tomātus un turpini sautēt vēl 3–4 minūtes.
4
Pievieno krējumu, sāli un piparus, iemaisi salviju un uzvāri.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni