foto: Shutterstock
Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu ar 1 tējk. sviesta, pievieno sīpolu un arī seleriju, mazliet sāls un cep aptuveni 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Pieber grūbas, minūti apcep, ik pa brīdim apmaisot. Pielej vīnu, apmaisi. Pagaidi, kamēr vīns uzsūcas grūbās. Pielej aptuveni 1/5 buljona, pievieno timiānu, apmaisi un ļauj, lai viss lēni sutinās. Līdz ko buljons uzsūcies, pielej vēl tikpat, apmaisi tā, lai šķidrums vienmērīgi izplatās pa visu pannu, atstāj sutināties. Turpini, līdz buljons beidzies un grūbas ir gandrīz mīkstas.
Kad grūbas gatavas (šķidrums tikpat kā uzsūcies), iemaisi tajās parmezānu un pāri palikušo sviestu, kas sakapāts nelielos gabaliņos. Uzliec vāku un ļauj minūti atpūsties. Pasniedz ar svaigi drupinātiem pipariem.