foto: Shutterstock
Bumbiņas: uz pannas apcep 1 smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūst mīksts. Pievieno sasmalcinātas 2 ķiploku daiviņas, čili un oregano. Minūti pacep un tad noliec malā atdzist. Sajauc malto gaļu ar sagrieztu desu, sacepto sīpolu, pētersīļiem, olu un rīvmaizi. Veido valrieksta izmēra bumbiņas. Tās uz pannas apcep brūnas.
Mērcei: atlikušo sīpolu smalki sagriez un apcep uz pannas mīkstus. Pievieno atlikušo ķiploku, čili un kumīnu un pāris minūtes pasautē. Pievieno tomātu biezeni, tomātu mērci un sarkanvīnu un sautē uz mazas liesmas apmēram 30 minūtes. Pēc tam liec mērcē gaļas bumbiņas un pasautē vēl 30 minūtes. Pasniedz ar makaroniem. Pārkaisi ar parmezāna sieru.