Vistas aknu pastēte
Sastāvdaļas
- 800 g vistas aknu
- 4 nelieli burkāni
- 4 nelieli sīpoli
- 100 g sviesta
- malts muskatrieksts
- malti melnie pipari
- sāls
Pastētei vēlams izmantot tikai svaigas aknas; no saldētām aknām gatavotai pastētei nepiemīt izsmalcināts aromāts, turklāt garša bieži vien kļūst netīkami rūgtena. Smērē to uz maizītēm vai sāļajiem krekeriem.
Pagatavošana
1
Nomizo burkānus un sīpolus un sarīvē smalkās skaidiņās. Noskalo un nosusini aknas.
2
Pannā sakarsē pusi sviesta, pievieno sīpolus un burkānus un viegli apsautē. Izņem no pannas. Atlikušajā sviestā apcep aknas zeltainas. Apkaisi ar sāli un pipariem.
3
Dārzeņus samaisi ar aknām un samal gaļasmašīnā. Pieber muskatriekstu un vēl sāli un piparus, ja vajag.
4
Iepildi vairākos trauciņos un uzglabā ledusskapī.