Čilikonkarne (Chilli con carne)
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu kupātu
- 450 g pupiņas tomātu mērcē
- 200 g konservētas kukurūzas
- lauru lapa
- pāris zariņu bazilika
- 1 ēdk. eļļas
- šķipsna kajennes piparu
- skābs krējums
Sātīgs ēdiens, kura pluss ir tas, ka papildus nav jāgatavo kartupeļi- tos aizstāj pupiņas. Kupātu vietā var izmantot malto gaļu, ko apcep, vienkārši maisot.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kupātus sagriež kumosa lieluma gabalos. Palielā pannā uzkarsē eļļu un cep desiņas 8-10 minūtes, līdz tās apbrūnējušas no visām pusēm.
2
Pievieno pupiņas, kukurūzu, samaisa un pannas saturu papildina ar garšvielām un garšaugiem. Kārtīgi sajauc un ļauj 2-3 minūtes burbuļot uz lēnas uguns. Ja tā šķiet pa biezu, var pieliet buljonu.
3
Pasniedz ar kārtīgu karoti skāba krējuma un maizi.