Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu plācenīši ar vistu

Sastāvdaļas
  • 500–600 g kartupeļu
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 ola
  • ½ tējk. sāls
  • smalki sakapāti zaļumi
  • Virsai:
  • 300 g maltas vistas gaļas
  • 2 smalki sakapāti sīpoli
  • 2 ēdk. rīvēta siera
  • 1 ēdk. majonēzes
  • 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
  • 1 ola
  • eļļa
Plācenīši labi garšo arī ar tītara gaļu. Pārkaisīšanai der cietais siers, bet var pamēģināt sadrupināt arī kādu zilo sieru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus kartupeļus izvāri sālsūdenī mīkstus un nokās. Samīci, pievieno olu, miltus, sāli un zaļumus. Atdzesē un sadali nelielās porcijās.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu ar sīpoliem. Noņem no uguns un iemaisi majonēzi un ķiplokus.
3
No kartupeļu mīklas izveido nelielus plācenīšus un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Apzied ar sakultu olu.
4
Liec virsū maltās gaļas pildījumu un izlīdzini. Pārkaisi ar rīvētu sieru.
5
Ievieto 170 grādu karstā krāsnī un cep apmēram 15 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni