Gaļas ēdieni
2021. gada 14. jūnijā, 12:00

Kartupeļu plācenīši ar vistu

Plācenīši labi garšo arī ar tītara gaļu. Pārkaisīšanai der cietais siers, bet var pamēģināt sadrupināt arī kādu zilo sieru.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Nomizotus kartupeļus izvāri sālsūdenī mīkstus un nokās. Samīci, pievieno olu, miltus, sāli un zaļumus. Atdzesē un sadali nelielās porcijās.

2

Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu ar sīpoliem. Noņem no uguns un iemaisi majonēzi un ķiplokus.

3

No kartupeļu mīklas izveido nelielus plācenīšus un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Apzied ar sakultu olu.

4

Liec virsū maltās gaļas pildījumu un izlīdzini. Pārkaisi ar rīvētu sieru.

5

Ievieto 170 grādu karstā krāsnī un cep apmēram 15 minūtes.