Iereibusī cūka
Sastāvdaļas
- 4 cūkgaļas karbonādes šķēles
- 350 ml sausā sarkanvīna
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 buntīte pētersīļu
- olīveļļa
- sāls, malti melnie pipari
- nedaudz miltu
Šādi sautētas gaļas šķēles burtiski iesūc vīnu, iegūst interesanti violetu nokrāsu un burvīgu aromātu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļas šķēles maliņas ik pēc 2 cm iegriez 1 cm dziļi, pārkaisi gaļu ar sāli un pipariem, uzsijā miltus, liec pannā sakarsētā olīveļļā un strauji apcep no abām pusēm.
2
Nogriez mazu uguni, pielej nedaudz vīna un, ik pa brīdim apgrozot, sautē gaļas šķēles 15–20 minūtes. Pakāpeniski pielej vīnu. Pieber sakapātus pētersīļus, izņem gaļu, bet mērci vēl dažas minūtes pavāri.