Kartupeļu un desiņu sacepums
Sastāvdaļas
- 1 kg ar mizu vārītu kartupeļu
- 4 cieti vārītas olas
- 300 g desiņu
- 250 ml piena
- 200 g skābā krējuma
- 100 g saldā krējuma
- 2 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu + vēl 2 ēdk. pārlējumam
- sviests veidnei
- sāls, malti melnie pipari
Jo pikantākas desiņas, jo garšīgāks sanāks sacepums. Ja gribas bagātīgāku garšu, pievieno arī citas garšvielas. Vēl viens variants, kā pagatavot sātīgu sacepumu, – kartupeļu vietā ņem vārītus makaronus vai rīsus.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Kartupeļus nomizo un olas nolobi, un visu sagriez šķēlītēs. Arī desiņas sagriez šķēlītēs.
2
Dziļu veidni iezied ar sviestu. Liec produktus kārtās: kartupeļus, desiņas, olas; pārkaisi ar sāli un pipariem, pārber ar pētersīļiem. Turpini, līdz visi produkti izlietoti. Virsējai jābūt kartupeļu kārtai.
3
Samaisi pienu ar krējumu un pārējiem pētersīļiem, pieber sāli un piparus. Pārlej produktiem veidnē.
4
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.