Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu un desiņu sacepums

Sastāvdaļas
  • 1 kg ar mizu vārītu kartupeļu
  • 4 cieti vārītas olas
  • 300 g desiņu
  • 250 ml piena
  • 200 g skābā krējuma
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu + vēl 2 ēdk. pārlējumam
  • sviests veidnei
  • sāls, malti melnie pipari
Jo pikantākas desiņas, jo garšīgāks sanāks sacepums. Ja gribas bagātīgāku garšu, pievieno arī citas garšvielas. Vēl viens variants, kā pagatavot sātīgu sacepumu, – kartupeļu vietā ņem vārītus makaronus vai rīsus.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un olas nolobi, un visu sagriez šķēlītēs. Arī desiņas sagriez šķēlītēs.
2
Dziļu veidni iezied ar sviestu. Liec produktus kārtās: kartupeļus, desiņas, olas; pārkaisi ar sāli un pipariem, pārber ar pētersīļiem. Turpini, līdz visi produkti izlietoti. Virsējai jābūt kartupeļu kārtai.
3
Samaisi pienu ar krējumu un pārējiem pētersīļiem, pieber sāli un piparus. Pārlej produktiem veidnē.
4
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni