Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ar malto gaļu un sēnēm pildīti kartupeļi 2

Sastāvdaļas
  • 4 kartupeļi ar mizu
  • 100 g šampinjonu, gaileņu vai citu sēņu
  • 100 g maltās gaļas
  • 3–4 ēdk. rīvēta siera
  • 2–3 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • sakapāti zaļumi
Vasarā centies izmantot meža sēnes, bet ziemā šis sacepums labi garšos arī ar šampinjoniem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2
Rūpīgi nomazgātus un nosusinātus kartupeļus iezied ar eļļu, uzliec uz plāts un cep mīkstus.
3
Sakapā šampinjonus. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un sacep gaļu. Beigās pievieno sēnes. Pārkaisi sāli un piparus.
4
Kartupeļus pārgriez gareniski uz pusēm un izdob mīkstumu tā, lai paliek tikai plāna maliņa.
5
Mīkstumu sakapā un samaisi ar sacepto gaļu. Iepildi kartupeļu pusītēs un pārber sieru. Viegli apslaki ar eļļu, liec krāsnī un cep, līdz siers kļūst zeltains. Pārkaisi ar zaļumiem.

Skatīt visus komentārus

Gaļas ēdieni