Ar malto gaļu un sēnēm pildīti kartupeļi 1
Sastāvdaļas
- 4 kartupeļi ar mizu
- 100 g šampinjonu, gaileņu vai citu sēņu
- 100 g maltās gaļas
- 3–4 ēdk. rīvēta siera
- 2–3 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari
- sakapāti zaļumi
Vasarā centies izmantot meža sēnes, bet ziemā šis sacepums labi garšos arī ar šampinjoniem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2
Rūpīgi nomazgātus un nosusinātus kartupeļus iezied ar eļļu, uzliec uz plāts un cep mīkstus.
3
Sakapā šampinjonus. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un sacep gaļu. Beigās pievieno sēnes. Pārkaisi sāli un piparus.
4
Kartupeļus pārgriez gareniski uz pusēm un izdob mīkstumu tā, lai paliek tikai plāna maliņa.
5
Mīkstumu sakapā un samaisi ar sacepto gaļu. Iepildi kartupeļu pusītēs un pārber sieru. Viegli apslaki ar eļļu, liec krāsnī un cep, līdz siers kļūst zeltains. Pārkaisi ar zaļumiem.
1 komentārs