Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Viltotais zaķis

Sastāvdaļas
  • 1 kg maltās gaļas
  • 3 olas
  • 4–5 rikas maizes, izmērcētas
  • 1 burkāns, smalki rīvēts
  • 1 paprika, smalki sagriezta
  • 2 selerijas kāti, smalki sagriezti
  • 2–3 daiviņas ķiploka, sakapātas
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 4 ēdk. kartupeļu cietes
  • 4–5 ēdk. skābā krējuma vai majonēzes
  • ½ tējk. sodas
  • sauja zaļumu, smalki sakapāti
  • sāls, pipari pēc garšas
Viens no nepelnīti piemirstajiem maltās gaļas ēdieniem. Sarūpē sastāvdaļas, visu samīci kopā un liec cepties. Jau pēc nepilnas stundas varēsi baudīt gardu un sātīgu gaļas ēdienu. Kāpēc to sauc par viltoto zaķi, atliek vien minēt...

Pagatavošana 8 porcijas

1
Visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā. Masai jāturas kopā.
2
Cepamplāti noklāj ar cepampapīru vai foliju. No maltās gaļas masas izveido kukuli un liec cepamplātē. Ja vēlies, lai viltotajam zaķim būtu mīlīgi brūna garoziņa, pārsmērē ar krējuma un tomātu mērces miksli.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un 15 minūtes cep viltoto zaķi šajā temperatūrā. Samazini temperatūru līdz 180 grādiem un turpini cept vēl 45–60 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu vai, vislabāk, ar gaļas termometru: viltotā zaķa viducī jābūt 75–80 grādiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni