foto: No 100 Labi padomi arhīva
Gaļas ēdieni
2023. gada 5. jūnijā, 12:00

Viltotais zaķis

Viens no nepelnīti piemirstajiem maltās gaļas ēdieniem. Sarūpē sastāvdaļas, visu samīci kopā un liec cepties. Jau pēc nepilnas stundas varēsi baudīt gardu un sātīgu gaļas ēdienu. Kāpēc to sauc par viltoto zaķi, atliek vien minēt...

Pagatavošana

90 min8 porcijas
1

Visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā. Masai jāturas kopā.

2

Cepamplāti noklāj ar cepampapīru vai foliju. No maltās gaļas masas izveido kukuli un liec cepamplātē. Ja vēlies, lai viltotajam zaķim būtu mīlīgi brūna garoziņa, pārsmērē ar krējuma un tomātu mērces miksli.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un 15 minūtes cep viltoto zaķi šajā temperatūrā. Samazini temperatūru līdz 180 grādiem un turpini cept vēl 45–60 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu vai, vislabāk, ar gaļas termometru: viltotā zaķa viducī jābūt 75–80 grādiem.