Vistas un šampinjonu žuljēns
Sastāvdaļas
- 100 g vistas filejas
- 100 g šampinjonu
- 100 ml saldā krējuma
- 40 g zilā siera
- 4 lieli kartupeļi
- 2 ēdk. eļļas
- rīvēts cietais siers
- sasmalcināti zaļumi
- sāls, malti pipari
Par žuljēna veidnītēm labi noder arī paši produkti, piemēram, mazi maizes klaipiņi un ķirbīši, lieli kartupeļi, kuriem izdobj vidu un tur ieliek atbilstīgi sagatavotu pildījumu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus ar mizu rūpīgi nomazgā, pārgriez gareniski uz pusēm un izdob vidu pildīšanai. Liec verdošā sālsūdenī un vāri pusgatavus. Nosusini.
2
Vistas fileju sagriez smalkos gabaliņos. Notīrītus šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep vistu un šampinjonus. Pievieno sāli un piparus.
4
Pielej krējumu, uzvāri un, tiklīdz sabiezē, noņem no uguns.
5
Kartupeļu pusītes viscaur iezied ar eļļu un iedobēs ieliec pildījumu.
6
Kārto uz plāts ar cepampapīru, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 8 minūtes.
7
Pārkaisi ar rīvētu sieru un cep vēl 5–7 minūtes. Izrotā ar zaļumiem.