Vistas krūtiņa ar spinātiem 1
Sastāvdaļas
- Vistas krūtiņa 800 g
- Mazo spinātu lapiņas 400 g
- Ķiršu tomātiņi 200 g
- Saldais krējums 200 g
- Vistas buljons 200 ml
- Ķiploka daiviņas 2
- Sīpols 1
- Eļļa 2 ēdk.
- Ciete 1 ēdk.
- Malts muskatrieksts, malta paprika, malti melnie pipari, sāls
Piedevās labi garšos gan rīsi, gan griķi, gan makaroni.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas krūtiņu sagriez strēmelēs, tomātiņus pārgriez uz pusēm. Nomizotu sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Spinātus noskalo un notecini.
2
Vistas strēmeles apkaisi ar sāli un pipariem, liec pannā ar sakarsētu eļļu un apcep no visām pusēm. Apkaisi ar papriku un izņem no pannas.
3
Pannā ieber sīpolus un ķiplokus un viegli apsautē. Pievieno spinātus, sāli un piparus, pielej buljonu un krējumu, ieliec atpakaļ gaļu un uz lēnas uguns vāri apmēram 5 minūtes.
4
Pieber muskatriekstu un, ja vajag, vēl sāli un piparus. Cieti iejauc nelielā daudzumā auksta ūdens un iemaisi mērcē. Uzvāri un iecilā tomātiņus.
1 komentārs