Gaļas ēdieni
2017. gada 6. aprīlī, 06:30

Gulašs ar dzērveņu medalu

Izlasot nosaukumu iespējams, pirmā doma, ka gatavosim tradicionālu Ungāru gulašu. Taču nē, šis ir īpašs gulašs. Tas priecēs pat visprasīgāko gardēdi, jo īpašā šī gulaša sastāvdaļa ir dzērveņu medelus. Garšo lieliski!

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus sasmalcina. Sēnes notīra no netīrumiem un sagriež smalkāk. Gaļu sagriež palielos kubiņos.

2

Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un apcep arī tās. Pievieno gaļu, apcep, pievieno tomātus un cep vēl 1 min. Tad pielej alu, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un sautē 30 min. vai līdz gaļa ir mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno ūdeni.

3

Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezputru.