Gaļas ēdieni
2016. gada 20. septembrī, 06:00

Maltās gaļas bumbiņas japāņu gaumē

Maltā gaļa, tas nebūt nenozīmē ka jāgatavo ierastās kotletes. Paveramies plašāk un ieraugam jauko. Japāņi malto gaļu viennozīmigi uzturā lieto retāk, bet ēdieni ko tie pagatavo ir pietiekami interesanti un to garša būs tīkama arī mums, ziemeļniekiem. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, garšvielām un smalki sakapātu ķiploku. No maltās gaļas izveido bumbiņas valrieksta lielumā.

2

Pagatavo glazūru. Atsevišķā bļodā sajauc visas sastāvdaļas.

3

Bumbiņas var cep pannā, uz grila vai cepeškrāsnī. Ja cep uz grila, tad ērtāk cept un apgriezt būs ja uzdursiet bumbiņas uz koka irbulīšiem. Cep ik pa brīdim apsmērējot ar glazūru.

4

Pasniedz apsmērējot vēlreiz ar glazūru un dekorējot ar sezama sēkliņām. Klāt var pasniegt rīsus vai grilētus dārzeņus