Sīpolu un ķiploku daiviņas smalki sakapā.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep pusi no sīpoliem un ķiplokiem. Pievieno rīsus un cep vēl 2-3 min. Tad pielej buljonu, etiķi, pievieno lauru lapu un sautē ik pa brīdim apmaisot un pēc nepieciešamības pielej ūdeni. Pašās beigās pievieno pupiņas un rīvētu sieru. Maisa līdz siers izkūst. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep atlikušos sīpolus un ķiplokus. Pievieno sagrieztus mazos kubiņos medaljonus un apcep arī tos. Tad pievieno čili pastu, konservētus sasmalcinātus tomātus, sāli un piparus pēc garšas un sautē apm. 10-15 min.
Risoto pasniedz ar mērci.