foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2021. gada 31. decembrī, 14:00

Kartupeļu bumbas ar vistas gaļas pildījumu

Laiks nedaudz paspēlēties! Padariet ēst gatavošanu par nelielu piedzīvojumu, kopā ar bērniem. Aiciniet bērnus palīgā un tie ar prieku piedalīsies šo bumbu pagatavošanā. Turklāt, pašu gatavots, vienmēr garšo labāk!

Pagatavošana

45 min2 porcijas
1

Vistas medaljonus sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sasmalcina. Pannā uzkarsē 1 ēdk. eļļas un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno vistu un cep līdz tā ir gatava.

2

Bļodā ieber rīvmaizi, pievieno kariju un zaļumus, samaisa.

3

Kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampiņu, pievieno olas dzeltenumu. No kartupeļu biezputras veido plācenīti, pa vidu liek pildījumu un tad veido apaļas bumbas. Katru bumbu apvārta rīvmaizē.

4

Bumbas var fritēt - vārīt uzkrsētā eļļā, bet var cept iepriekš uzkarsetā cepeškrāsnī apm. 20 min. 200 grādos.

5

Bumbas pasniedz ar sinepēm vai sinepju mērci.