Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jēra gaļa ar cūku pupām ķimeņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 500 g attīrītu cūku pupiņu
  • 8 jēra ribiņas
  • 4 šalotes sīpoli
  • 2 tējk. ķimenes
  • 150 ml baltvīns
  • 400 ml gaļas buljons
  • 1 buntīte timiāns
  • 30 g sviests
  • 50 ml olīveļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
Šādi gatavotas jēra ribiņas īpaši garšojušas par zelta grieķi dēvētajam grieķu bagātniekam, kura vārds bija Aristotelis Onasis. Pamēģiniet arī jūs!

Pagatavošana

1
Pupiņas 4-5 minūtes blanšēt vārošā sālītā ūdenī. Tad tās apliet ar aukstu ūdeni un noņemt cieto miziņu. Noliet ūdeni un uz papīra dvieļa pupiņas nožāvēt. Notīrīt šalotes sīpolus un katru pārgriezt uz pusēm. Timiānu noskalot un apžāvēt. Jēra ribiņas noskalot un apžāvēt, sadalīt. Dziļā katlā tās apcept sviestā līdz kļūst zeltainas. Pievienot sīpolus un apcept līdz kļūst zeltaini brūni. Piebērt sāli, piparus, pieliet vīnu un uz mazas uguns karsēt, kamēr šķidrums iztvaiko uz pusi. Pieliet buljonu, pievienot timiānu un gatavot ~ 45 minūtes uz vidējas uguns. Ribiņas izņemt, pārlikt citā traukā un mērcei pievienot ķimenes, mērci mazliet iztvaicēt. Pievienot sviestu. Ribiņas ievietot iepriekšējā katlā, pievienot pupiņas un uz mazas uguns visu uzsildīt, neļaut uzvārīties. Pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni