Gaļas ēdieni
2015. gada 14. decembrī, 06:00

Svētku terīne ar liellopu gaļu un dārzeņiem

Šajā reizē nosaukums izsaka visu. Novēlam, lai izdodas svētku mielasts un uzcienātie viesi aicinātu padalīties ar recepti!

Pagatavošana

210 min8 porcijas
1

Sīpolus nomizot un iespraust tajos krustnagliņas. Puravu izskalot un sagriezt 2-3 daļās. Burkānus notīrīt. Selerijas kātus sagriezt lielos gabalos.

2

Gaļu ielikt lielā katlā un uzvārīt. Nosmelt putas, pievienot sagatavotos dārzeņus, garšvielas, sāli, samazināt uguni un vārīt katlā nosegtā ar vāku,apm. 1 st. Izņemt puravu, pievienot sēnes un vārīt vēl 1 st.

3

Želatīnu uzbriedināt. Gaļu pārlikt traukā, buljonu izkāst caur smalku sietu. Gala rezultātā jābūt apm. 400ml buljona. Karstā buljonā izkausēt želatīnu.

4

Gaļu sadalīt mazākos gabalos. Burkānus, puravu un sēnes sagriezt smalkāk. Zaļumus smalki sakapāt un sajaukt ar gaļu.

5

Formu izklāt ar pārtikas plēvi un kārtās sakārtot gaļu un dārzeņus. Pārliet ar buljonu. Formu apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 12 st.

6

Pasniedz ar sinepēm.