foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2021. gada 7. septembrī, 12:00

Steiks ar Kambazolas siera mērci

Kādreiz steiks bija dzirdams tikai ASV kinofilmās, kur to restorānos pasūtīja filmu varoņi. Mūsdienās tas ir gaļas ēdiens, kas jau pārliecinoši ienācis arī mūsu pašu virtuvēs.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Steikus cept uz grila 4-6 min. no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķivja, apsegt ar folliju un "atpūtināt" apm. 20 min. Jau gatavus steikus pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem.

2

Pagatavot mērci.
Ķiploka daiviņu sagriezt pabiezās šķēlītēs. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā ķiplokus. Pieliet baltvīnu un pusi šķidruma iztvaicēt. Pieliet saldo krējumu un sadrupinātu sieru. Maisot karsēt tik ilgi, kamēr siers izkūst.

3

Steikus pasniedz pārlejot ar silto siera mērci.