OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2015. gada 29. martā, 10:03

Steiks ar sviestu "Vecais Džo"

Cesvaines piena sviests ar Himalaju sāli ir pirmais šāda veida produkts Latvijā. Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu organismā, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi atšķirībā no parastās sāls, kas traucē šiem procesiem, turklāt šis sviests kalpo kā neaizvietojama sastāvdaļa dažādu recepšu pagatavošanā.

Pagatavošana

1 porcijas
1

Lauru lapu salauzt gabaliņos, ķiploka daiviņu sagriezt smalkāk. Ielikt blenderī, pievienot etiķi, Vusteršīras mērci, paprikas pulveri, šķipsniņu čili piparu un visu sablendēt. Šo marinādi pārliet gaļas gabalam, apsegt gaļu ar pārtikas plēvi un nolikt ledusskapī uz 3 st. marinēties.

2

Gaļu cept uz grila apm. 4 min. no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķivja, apsegt ar folliju un "atpūtināt" apm. 20 min.

3

Gaļu pasniedz ar sviestu. Pēc garšas pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem.