OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2015. gada 18. janvārī, 19:43

Tītara filejas kebabi ar dārzeņu salātiem

Atšķirībā no citu mājputnu gaļas, tītara gaļas sastāvā ir daudz fosfora. Ir maz tauku, tāpēc tā ideāli piemērota tiem, kam aktuālas problēmas ar lieko svaru. 100 gramos ir 197 kilokalorijas.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Tītara fileju sagriezt garās strēmelītēs. Bļodā sajaukt 2 ēd.k. sojas mērci, 2 ēd.k. medu, svaigi spiestu 1 laima sulu un sauso timānu. Šajā marinādē iejaukt tītara gaļu un nolikt marinēties uz 2-3 st., ik pa brīdim apmaisot.

2

Tītara fileju uzdurt uz koka iesmiņiem un cept uzkarsētā grilpannā līdz gatavībai, apm. 15 min.

3

Burkānus notīrīt un sagriezt garās strēmelītēs. Tāpat sagriezt sarkano kāpostu. Puravu sagriezt ripiņās. Visus dārzeņus sajaukt kopā ar mērci, kuru pagatavo no atlikušā medus, sojas mērces un svaigi spiestas laima sulas.

4

Kebabus pasniedz ar salātiem.