OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2014. gada 10. novembrī, 19:47

Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu

Šī recepte viennozīmīgi iederētos jebkura restorāna ēdienkartē. Sarkanvīns ēdienam piešķir tikko jūtamu toni, kurš niansē ar vieglu plūmju aromātu.

Pagatavošana

105 min4 porcijas
1

Žāvētas plūmes pārliet ar ūdeni un atstāt apm. uz 30 min. Ūdeni noliet. Gaļu sagriezt vienādos kubiņos. Burkānu notīrīt un sagriezt palielās šķēlēs.

2

Miltus sajaukt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un šajā maisījumā apviļāt gaļas gabaliņus. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept gaļu no visām pusēm. Katlā ar biezu apakšu salikt slāņos gaļu, plūmes, burkānus. Atlikušos miltus sajaukt ar vīnu un pārliet gaļai un dārzeņiem. Apsegt ar vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 1 st. Pievienot sagrieztas sēnes, sasmalcinātus tomātus, apmaisīt un sautēt vēl 20-25 min. Ja ir nepieciešamība, tad sautēšanas laikā pievienot ūdeni.

3

Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezputru.