OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2014. gada 13. oktobrī, 20:03

Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem

Visā pasaulē cūkas gaļa ir ļoti iecienīts produkts. No cūkas gaļas var pagatavot daudz dažādus un gardus ēdienus. Svarīga protams ir cūkgaļas kvalitāte, svaigai gaļai ir sārta krāsa, patīkama smarža.

Pagatavošana

1

Gaļas gabalu noskalot un apžāvēt. Ierīvēt gaļu no visām pusēm ar sāli un melniem pipariem. Cepešpannā ieliet mazliet eļļas, uzkaisīt rozā piparus (izveidot tādu kā spilvenu) un uzlikt gaļas gabalu. Ķiploku netīrot sagriezt uz pusēm un novietot blakus gaļas gabalam. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 1 st. Pēc 20 min. gaļas gabalu apgriezt otrādi. Vēl pēc 20 min. izņemt ķiplokus.

2

Ķiplokus atdzesēt, izspiest no miziņām un saspaidīt ar dakšu. Pievienot saldo krējumu un uzputot. Pievienot skābo krējumu, sinepes, svaigi spiestu laima sulu un visu samaisīt. Pēc garšas pievienot sāli un cukuru.

3

Gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt follijā, atgriezt cepeškrāsnī un ļaut 20 min. "atpūsties"

4

Pasniedz ar mērci un ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.