Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kavurma no teļa aknām (turku recepte)

Sastāvdaļas
  • 600g teļa aknas
  • 3 sīpoli
  • pētersīļi
  • asie zaļie pipari
  • pul-biber (sarkano piparu pārslas)
  • kumīns
  • kikek (sausais turku timiāns)
  • augu eļļa
  • sāls, pipari
Nu jau tradicionāli, reizi nedēļā pagatavojam kādu recepti, kura likusies interesanta, sapkatot kādu kulinārijas blogu. Šoreiz ieskatījāmies Irinas blogā irina-taro.livejournal.com. Viņa dzīvo saulainajā Turcijā, ļoti mīl šo zemi un savā blogā publicē tieši turku autentiskās receptes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Aknas attīrīt no plēvēm un taukiem un sagriezt mazās strēmelītēs. Sīpolus, pētersīļus un piparus sasmalcināt.
2
Vokā vai lielā pannā uzkarsēt eļļu. apcept tajā aknas. Kad tās kļūst gaišākas, pievienot sīpolus un zaļos piparus, sāli un piparus pēc garšas, kumīnu, timiānu un cept minūtes 15, ik pa brīdim apmaisot. Pašas beigās pievienot sasmalcinātus pētersīļus un izslēgt uguni.
3
Veiktās izmaiņas.
Mēs neatradām īsto turku kekeku un pul-biberu, tāpēc nolēmām aizvietot ar adžikas maisījumu. Par cik adžikai ir sava garša, tad kumīnu mēs arī neizmantojām. Sanāca tiešām ļoti garšīgi un pikanti. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni