Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkas stilbiņi ar kāli un medu

Sastāvdaļas
  • 4 nelieli vai 2 lieli cūkas stilbiņi
  • 800 g kāļu
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. medus
  • 1/2 tējk. ķimenes
  • 2-3 lauru lapas
  • sviests
  • sāls
Recepte no tradicionālās latviešu virtuves. Šis ēdiens viennozīmīgi iederēsies uz jūsu galda gan ikdienā, gan svētkos. Kārtīgs ēdiens ziemas izskaņā, sātīgs un sildošs!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cūkas stilbiņus noskalo, liek multivārāmā katlā, pārlej ar 1 glāzi ūdens un sautēšanas režīmā gatavot 1 stundu. Pēc tam stilbiņus izņem, katlu izmazgā.
2
Sīpolu sagriež ripiņās. Kāļus nomizo un sagriež palielās daiviņās.
3
Pannā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un liek multivārāmajā katlā. Tajā pašā pannā apcep cūkas stilbiņus, pievieno medu un tos karamelizē. Pārlikt katlā pie sīpoliem, pielej 1 glāzi ūdens, pievienot lauru lapas, ķimenes, pēc garšas sāli, svaigi maltus piparus un režīmā "Sautēšana" gatavot vēl 1 stundu. Pēc 30 min. pievieno sagrieztus kāļus un turpināt sautēt atlikušo laiku.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni