OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 25. septembrī, 18:56

Cūkgaļas fileja ar Melnā balzāma mērci

Rīgas Melnais balzams – aptiekāra Abrahama Kunces izlolotais eliksīrs no sakņu, lapu, ziedu un pumpuru uzlējumiem, radīts Rīgā XVIII gadsimta vidū. Divdesmit četras dabas veltes Rīgas Melnā balzama sastāvā veido unikālu garšas buķeti, kurā liepziedu maigums savijies ar bērza pumpuru rūgtenumu, bet aveņu un melleņu saldumu papildina ingvera un muskatrieksta pikantie toņi. www.lb.lv

Pagatavošana

2 porcijas
1

Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Noņem no pannas, apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un ietin folijā. Atliek uz 10-15 min. "nobriest".

2

Tajā pašā pannā izkausēt medu, pievienot vīnogas un viegli saspaidīt ar kartupeļu stmapiņu. Pieliet Melno balzamu, svaigi spiestu citrona sulu un uzkarsēt.

3

Cūkgaļas fileju sagriezt šķēlēs un pasniedz pārlejot ar mērci.