Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas fileja ar Melnā balzāma mērci

Sastāvdaļas
  • 1 cūkgaļas fileja (apm. 500g)
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. medus
  • 75g Melnais balzams
  • 100g Latvijas vīnogas
  • 2 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • sāls, pipari
Rīgas Melnais balzams – aptiekāra Abrahama Kunces izlolotais eliksīrs no sakņu, lapu, ziedu un pumpuru uzlējumiem, radīts Rīgā XVIII gadsimta vidū. Divdesmit četras dabas veltes Rīgas Melnā balzama sastāvā veido unikālu garšas buķeti, kurā liepziedu maigums savijies ar bērza pumpuru rūgtenumu, bet aveņu un melleņu saldumu papildina ingvera un muskatrieksta pikantie toņi. www.lb.lv

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pannā uzkarsē eļļu un apcep fileju no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Noņem no pannas, apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un ietin folijā. Atliek uz 10-15 min. "nobriest".
2
Tajā pašā pannā izkausēt medu, pievienot vīnogas un viegli saspaidīt ar kartupeļu stmapiņu. Pieliet Melno balzamu, svaigi spiestu citrona sulu un uzkarsēt.
3
Cūkgaļas fileju sagriezt šķēlēs un pasniedz pārlejot ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni