OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 5. septembrī, 14:22

Cūkgaļas fileja konjaka-sinepju mērcē

Daudzi slaveni pagājušo gadsimtu darboņi, piemēram, filozofs Denijs Didro un zinātnieks Lerons Dalambers, uzskatīja, ka lietot konjaku nelielās devās nozīmē rūpēties par savu veselību. Pēc šo baudītāju domām, konjaks nav tikai sildošs un nomierinošs dzēriens, bet tam ir arī dziednieciskas īpašības.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Fileju attīrīt no plēvēm, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un cept fileju apm. 5 min. no katras puses. Pieliet konjaku un sautēt vēl 5-7 min. Fileju izņemt un pannā ieliet saldo krējumu un pievienot sinepes, apmaisīt. Tikko uzmet pirmo burbuli, fileju atgriezt pannā un sautēt vēl 2-3 min. no katras puses.

2

Pasniedz siltu, pārlejot ar mērci.