OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 28. augustā, 18:49

Cūkgaļas karbonāde ar aroniju mērci

Ļoti daudz un dažādu garšas variāciju mēs varam sasniegt izmantojot konkrētus produktus, tikko kādu no tiem mēģinam aizstāt - īsti labs rezultāts nesanāk. Šī ēdiena svarīgākā sastāvdaļa ir aronijas. Tieši aronijas pirsķir ēdienam īpašo toni.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Gaļu izklapēt. Pannā uzkarsēt eļļu un uzcept karbonādes, pārkaisot ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Gaļu noliek uz 15-20 min "atpūsties".

2

Pagatavot mērci. Mērces katliņā iebērt ogas, pievienot Balzamiko, medu, rīvētu muskatriekstu un buljonu. Vārīt, līdz mērce sabiezē, apm. 20 min.

3

Gaļu pasniedz ar tikko pagatavotu mērci.