Meatballs with mushroom sauce and basil, selective focus
Meatballs with mushroom sauce and basil, selective focus
Gaļas ēdieni
2013. gada 10. jūlijā, 18:22

Frikadeles ar sēņu mērci

Sēnēs ir 84-94% ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. No organiskajām vielām sēnēs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, organiskās skābes, pigmenti. Sēņu olbaltumos ir visas aminoskābes, tai skaitā neaizvietojamās.

Pagatavošana

45 min6 porcijas
1

Olu uzkult ar dakšu, pievienojot sāli, muskatriekstu, kanēli un smalki sakapātus ķiplokus. Pievienot rīvmaizi un gaļu un samaisīt. Gaļu ielikt ledusskapī uz 30 min.

2

Pa to laiku pagatavot mērci. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Sēnes sagriezt plānās šķēlēš. katlā ar biezu apkašu uzkarsēt olīveļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot sēnes un cept vēl 2-3 min. Pievienot vīnu un buljonu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un lauru lapu. Un vārīt 10 min. Pirms vārīšanās beigām pieliet saldo krējumu. Mērci noņemt no uguns.

3

No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā. Frikadeles apviļāt miltos un apcept no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini-brūnas. Frikadeles pārlikt katlā ar mērci un vārit 10-15 min, līdz tās ir gatavas.

4

Pasniedz siltu.