OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 17. jūnijā, 20:56

Cūkgaļas šašliks jogurta marinādē

Daudzi gardēži ir pārliecināti, ka ēdiena nosaukums šašliks ir kaukāziešu virtuvei piederošs. Pats vārds „šašliks” nav kaukāziešu izcelsmes, bet gan Krimas tatāru. Kas nozīmē „kaut kas uz iesma” un kas cēlies no vārdiem „vertel” un „šiš”.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Gaļu sagriezt palielos gabaliņos.

2

Pagatavot marinādi. Gurķus sarīvēt uz rīves un sajaukt ar jogurtu. Sīpolus sagriezt gredzenos un pievienot jogurtam. Šajā marinādē iemaisīt gaļu. Marinēt vai nu istabas temperatūrā 3-4 stundas, vai nu ledusskapī visu nakti.

3

Gaļu uzdurt uz iesmiem un cept uz karstam oglēm kamēr gaļa gatava.

4

Pasniedz ar tzatziki mērci un svaigu dārzeņu salātiem.