Vistas fileja ar medu un sezama sēklām
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 200g tomāti savā sulā
- 100ml sojas mērce
- 50g medus
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 gl.ūdens
- 4 tējk. kukurūzas ciete
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. sezama sēklas
- zaļie loki
- čili pipari
- sāls, pipari
Medu kā vērtīgu dabas produktu ar dziedniecisku darbību iesaka gan tautas medicīnas tūkstošgadu senā, gan mūsdienu medicīnas klīniskā pieredze. Cilvēki, kuri 2-3 reizes dienā sistemātiski lieto pa 25-30g medus, ir 3-4 reizes izturīgāki pret vīrusu infekcijām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas fileju sagriezt 2 cm lielos kubiņos, ielikt katlā ar biezu apakšu. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliet ar olīveļļu. Apcept 4-5 min.
2
Bļodā sajaukt smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, sasmalcinātus konservētus tomātus, sojas mērci, medu un čili piparus. Šo maisījumu pievienot vistai. Uz lēnas uguns sautēt 15-20min., kamēr fileja ir gatava.
3
Nelielā bļodā sajaukt auksto ūdeni ar kukurūzas cieti un pievienot vistai, visu laiku maisot. Sautēt visu kopā vēl apm. 5 min, līdz mērce sabiezē.
4
Pasniedzot pārkaisa ar zaļiem lokiem un sezama sēklām. Kā piedevu pasniedz rīsus.