Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klopši no Kēnigsbergas

Sastāvdaļas
  • 700g jauktā malta gaļa
  • 200ml gaļas buljons
  • 100ml saldais krējums
  • 50g kaperi
  • 50g rīvmaize
  • 1 sīpols
  • 3 anšovu filejas
  • 1 ola
  • 1 lauru lapa
  • 4-5 szmažīgie pipari
  • šķipsniņa rīvēts muskatrieksts
  • melnie pipari
Daudzi cilvēki pat nenojauš, ka pilsēta Kēnigsberga (vācu:Königsberg, latviešu valodā saukta arī Karalauči jeb Karaļauči) līdz 1945. gadam bija Austrumprūsijas galvaspilsēta Kaļiņingrada. Ja citur pasaulē no maltās gaļas gatavoja mērces, tad tieši Kēnigsbergas pavāri piešķīra maltās gaļas izstrādājumiem formu - veidoja klopšus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu sagriezt smalkos kubiņos un apcept uz pannas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Ceptus sīpolus pievienot maltai gaļai. Pievienot arī sasmalcinātus anšovus, olu, rīvmaizi, svaigi maltus piparus, muskatriekstu un kārtīgi samaisīt. Sāli pievienot nevajag, jo anšovi paši par sevi ir pietiekami sāļi. Apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 20 min.
2
Multivārāmā katlā ieliet buljonu, saldo krējumu, pievienot lauru lapu, smaržīgos piparus un režīmā "Cepšana" gatavot 50 min. Pēc 20 min. buljons būs uzkarsis un vāku var atvērt. No maltās gaļas izveidot bumbiņas un ielikt karstā buljonā. Pievienot arī kaperus. Aizvērt vāku un turpināt sautēt, līdz mašīna izslēdzas.
3
Ja multivārāmais katls nav atrodams jūsu virtuvē, tad šo ēdienu var pagatavot izmantojot tradicionālo sautēšanas metodi katlā.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni