OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 2. maijā, 16:34

Tītara aknas ar šalotes-sinepju mērci

Šis ir vēl viens ēdiens kuru ir vienkārši un salīdzinoši ātri pagatavot. Turklāt, arī izmaksas nebūs augstas. Taču tā garšas īpašības droši ļauj tam konkurēt ar citiem ēdieniem, kuri iekļauti smalka restorāna ēdienkartē.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Sīpolus nomizot, pārgriezt uz pusēm un sagriezt pusgredzenos. Pannā izkausēt 1 ēd.k. sviesta un apcept tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot šķipsniņu cukura un konjaku, sautēt 1-2 min. Pieliet buljonu un uz mazas uguns sautē, līdz šķidrums ir gandrīz novārījies. Pievienot krējumu, sinepes, pēc garsas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
Aknas apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un uzcep atlikušajā sviestā.

2

Aknas pasniedz pārlejot ar mērci.