Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tītara aknas ar šalotes-sinepju mērci

Sastāvdaļas
  • 500g tītara aknas
  • Mērcei:
  • 6 šalotes sīpoli
  • 100ml vistas buljons
  • 20ml konjaks
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 ēd.k. krējums
  • 1 tējk. Franču sinepes
  • sāls, pipari
Šis ir vēl viens ēdiens kuru ir vienkārši un salīdzinoši ātri pagatavot. Turklāt, arī izmaksas nebūs augstas. Taču tā garšas īpašības droši ļauj tam konkurēt ar citiem ēdieniem, kuri iekļauti smalka restorāna ēdienkartē.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus nomizot, pārgriezt uz pusēm un sagriezt pusgredzenos. Pannā izkausēt 1 ēd.k. sviesta un apcept tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot šķipsniņu cukura un konjaku, sautēt 1-2 min. Pieliet buljonu un uz mazas uguns sautē, līdz šķidrums ir gandrīz novārījies. Pievienot krējumu, sinepes, pēc garsas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
Aknas apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un uzcep atlikušajā sviestā.
2
Aknas pasniedz pārlejot ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni