Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Chicken wings on wooden plate, selective focus

Vistu spārniņi asajā tomātu-ābolu marinādē

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas spārniņi
  • Marinādei:
  • 100g konservēti tomāti
  • 100g ābolu biezenis
  • 1/2 laima sula
  • 3 ēdk. sojas mērce
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1/2 tejk. Tabasco mērce
Pēdējo gadu pētījumi liecina, ka vistas pieradināšana sākusies Dienvidaustrumāzijā - Taizemē un Vjetnamā. Tas noticis pirms vairāk kā 10 000 gadiem. Pirms 5000 gadiem mājas vista sasniedza Eiropu - Seno Grieķiju, Rumāniju, Turciju un Ukrainu. Taču šādu vistu spārniņu pagatavošanas recepti tajos laikos vēl nezināja.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu sajaukt laima sulu un cukuru. Pievienot ābolu biezeni, sasmalcinātus konservētus tomātus, sojas mērci un uzkarsēt, bet nevārīt. Pievienot Tabasco mērci.
2
Spārniņiem nogriezt pirmo falangu. Spārniņus pievienot marinādei, apmaisīt un atstāt uz 2-3 stundām marinēties.
3
Cept spārniņus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 min.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni