OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 7. aprīlī, 20:42

Cūkgaļas sendvičs ar rumu un čili

Viduslaiku Rietumeiropā maizes veidi parasti tika nosaukti tā sabiedrības slāņa vārdā, kura pārstāvji parasti patērēja šo maizes veidu. Bija „bruņinieku maize”, „sulaiņu maize”, „tiesnešu maize”, „amatnieku maize” u. c. Taču šobrīd iedalīt ēdienu šādās kategorijās būtu pagrūti. Jebkuras sabiedrības slāņa pārstāvis neatteiksies nobaudīt aromatisku un gardu sendviču.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Gaļu sagriezt palielos kubiņos, pārlikt katlā. Pievienot kļavu sīrupu, piparus, papriku, sāli un svaigi maltus piparus. Sautēt multivārāmā katlā režīmā "Sautēšana" 2 stundas.
Var sautēt arī katlā - laiks būs tas pats, tikai ik pa brīdim jāpārbauda šķidruma daudzums.

2

Gatavu gaļu sadala ar dakšas palīdzību. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus. Pievienot gaļu, čili piparu, tomātu pastu un rumu. Apmaisīt un sautēt, kamēr masa sabiezē.

3

Salātiem kāpostus sagriezt plānās stremelītēs, pārkaisīt ar sāli un paspaidīt ar rokām, kamēr kāposti atdod sulu. Pievienot smalki sagrieztu gurķi, smalki sakapātas dilles un krējumu. Samaisīt.

4

Maizīti sagriež uz pusēm, piepilda ar gaļu un kāpostu salātiem. Pasniedz uzreiz.