OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 27. martā, 20:54

Grilēti vistu kebabi

Kebabu uzskata par tipisku turku ēdienu. Kebaba gatavošanas pirmsākumi meklējami viduslaiku Osmānijas impērijas armijā, kuras karagājienos karavīri uz saviem zobeniem uzdūra gaļas gabalus un cepa ugunskuros. Tomēr, vēstures avotos atrodamas liecības tam, ka šāds gaļas pagatavošanas veids bijis populārs arī pirms turku ienākšanas Bizantijā.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Vistas gaļu sagriezt mazākos gabalos. Pārlikt bļodā, pievienot pārējās sastāvdaļas izņemot sāli un ar rokām saspaidīt. Apsegt ar pāŗtikas plēvi un uz 2-3 stundām nolikt marinēties. Ja marinē visu nakti, tad trauku novieto ledusskapī.

2

Iemarinētu gaļu bez sīpoliem uzdur uz iesmiem un grilē, līdz gaļa ir gatava - laiks atkarīgs no gaļas gabalu lieluma. Gatavu gaļu pēc vēlmes pārkaisa ar sāli.

3

Pansiedz ar mērci un svaigiem dārzeņiem.

4

Avots - laperla-foto.livejournal.com