Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepti banāni saldējuma mērcē

Sastāvdaļas
  • 6 banāni (notīrīti un sagriezti uz pusēm)
  • 6 saldējuma bumbiņas
  • 6 ēd.k. kļavu sīrups
  • 40g pekanrieksti
  • 1/2 ēd.k. pūdercukurs
  • 2 ēd.k. brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. sviests
Banāni ir vieni no pirktākajiem augļiem pasaulē. Banāni ierindojas ceturtajā vietā plaša patēriņa pārtikas preču kategorijā (uzreiz pēc rīsiem, kviešiem un kukurūzas). Turklāt no banāniem var pagatavot vienkāršus, bet ļoti gardus desertus. Izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Riekstus sadrupināt, apgrauzdēt, pievienot pūdercukuru un atlikt malā.
2
Pannā karsēt brūno cukuru un sviestu 2-3 min, pievienot banānus un karamelizēt tos no abām pusēm 4-5 min.
3
Banānus sakārtot uz šķivjiem. Pa virsu uzlikt saldējuma bumbiņas un pārliet ar sīrupu. Pārkaiīt ar riekstu maisījumu un pasniegt.

Pievienot komentāru

Deserti