Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilēti ananāsi ar saldējumu

Sastāvdaļas
  • 1 liels ananāss
  • 300g Plombīra saldējums
  • 75g mango biezenis
  • 2 tējk. brūnais cukurs
  • sviests
  • piparmētras dekorēšanai
Kristofors Kolumbs atklājot Gvadelupe (Karību sala) 1493.gadā uz šīs salas atrada arī ananāsus un, saprotams, atveda tos uz Spāniju. Pēc tam, kad Kolumbs iepazīstināja spāņus ar ananāsu, tas kļuva populārs jūrnieku vidū kā aizsardzības līdzeklis pret cingu. Šodien šo augli zin visā plašajā pasaulē un izmantojam arī mēs. Gardi!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ananāsam nogriezt mizu un sagriezt 12 ripiņās. Uz grilpannas izkauzsēt sviestu un ātri sajaukt panna ar cukuru. Apcept ananāsu šķēlītes no abām pusēm. Ananāsu sakārtot porcijas trauciņos. Pa virsu uzlikt saldējumu un pārliet armango biezeni. Dekorē ar piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Deserti