OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2012. gada 20. decembrī, 15:12

Karstais ābolu pīrāgs ar saldējumu

Karsts un auksts - divas pretējas izjūtas. Taču garšu pasaulē tieši šādas izjūtas apvienojot mēs iegūstam patiesu garšas baudījumu. Pagatavojiet šo desertu, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Uzkarsēt krāsni līdz 180 grādiem.
Ābolus nomizot, izgriezt serdes un sagriezt šķēlītēs. Aukstu sviestu sagriezt mazos kubiņos. Lielā bļodā sviestu sajaukt ar miltiem, auzu pārslām vai klijām un cukuru. Izveidosies drupačas. Šīm drupačām pievienot kanēli, riekstus un ābolus, visu samaisīt. Ābolus ar drupačām pārlikt formā (25x10cm). Pa virsu pārliet piparkūku sīrupu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 50 min.

2

Formu izņemt no cepeškrāsns un mazliet atdzesēt. Siltu kūku saliek porcijas trauciņos, pa virsu uzliek saldējumu. Pasniedz nekavējoties.